Atlas van WO II

atlas wo ii
Kaarten over de oorlog

De oorlog die meer slachtoffers heeft gemaakt dan welke andere in de geschiedenis ook komt in dit boek tot leven via speciaal gemaakte kaarten. Ze zijn voorzien van alle nodige grafieken, symbolen en legenda’s om de ontwikkelingen nauwgezet te kunnen reconstrueren.

Van de inval in Polen tot de atoombom op Hiroshima, van de evacuatie van Duinkerke tot de landing op Normandië. Ze bieden in één oogopslag een uniek overzicht. Er zijn al heel veel boeken geschreven over de tweede wereldoorlog. Deze atlas laat het verloop van de oorlog zien aan de hand van kaarten van situaties over de hele wereld. Het gaat niet alleen om Europa. De atlas illustreert hoe de oorlog impact heeft gehad op de wereld en hoe op alle continenten en oceanen de oorlog de jaren tussen 1939 en 1945 beïnvloed heeft.

Over de auteur
“Richard Overy is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Exeter. Hij publiceerde 25 boeken over de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk, waaronder 1939: de zes dagen voor het uitbreken van de oorlog, het imponerende Kroniek van het Derde Rijk en de veelgeprezen De verhoren en Dictators. Overy werd geëerd met de drie prestigieuze geschiedenisprijzen. Zijn werk werd gekenschetst als ‘authentiek, van belang’ door de New York Review en als ‘baanbrekend’ door de Times. Op bol.com vind je alle boeken van Richard Overy, waaronder het nieuwste boek van Richard Overy.
Inkijkexemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *