Het weer in juli 2022

sunset at Etretat beach
Droge maand met uitschieters

De gemiddelde temperatuur bedroeg 18,7 °C in Ermelo wat je mag verwachten in juli. Zoals in de grafieken hieronder te zien zijn er twee uitschieters.

  • Zo werd het op 19 juli nog niet eerder zo heet met een gemeten waarde van 39,4 °C. Let wel: het weerstation P41_Ermelo was nog niet actief in 2019 toen in Nederland temperaturen van meer dan 40 °C werden gemeten – en zelfs op KNMI weerstation Deelen een waarde van 42,6 °C tijdens een zogenaamde heat burst.
  • Het is nog niet eerder zo droog geweest. Eveneens op 19 juli om drie uur ’s middags liep de luchtvochtigheid terug naar 18%, twee %-punt minder dan het vorige minimum.
Statistics Weather Station P41_Ermelo July 2022
Tabel Kerngegevens van het weer in juli 2022 bij weerstation P41_Ermelo

Er viel slechts 27 mm regen, waarvan het merendeel op 21 juli. De neerslag was te danken aan een lagedrukgebied dat over Nederland trok met veel bewolking en langdurige regen. Zoals gezegd is dit één van de weinige natte dagen deze maand.

Zonne-energie

De opgewekte hoeveelheid zonne-energie bedroeg 477 kWh.

solar energy July 2022 weather station P41_Ermelo
Figuur 0 Opgewekte zonne-energie juli 2022 (kWh)
Grafieken
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *