Fulltime avonturier (Tamar Valkenier)

voorkant 547x840 a
Samenvatting

Een vrij en avontuurlijk leven, dat wilde Tamar Valkenier. In ‘Fulltime avonturier’ lees je hoe ze vol overtuiging haar veilige bestaan achterliet en op weg ging.

Op haar achtentwintigste besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië.

Met Miriam Lancewood, bekend van Mijn leven in de wildernis, doorkruiste Tamar het hooggebergte van Nieuw-Zeeland, terwijl ze leefden als jagers-verzamelaars. Ze werden daar opgezocht door Floortje Dessing voor haar tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Tamar Valkenier blijft op zoek naar nieuwe avonturen. In ‘Fulltime avonturier’ doet ze verslag van haar vrije leven.

Recensie

Het boek is vlot geschreven. De avonturen van Tamar Valkenier houden de spanning vast zodat je meer wilt weten bij elke pagina die je omdraait. Of het nu om de fietstocht naar Istanboel gaat of de expeditie in Nieuw-Zeeland. Elke keer is er iets nieuws dat Tamar wil ontdekken. Zij leeft volgens de regel van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik heb bewondering en respect voor de wijze waarop Tamar Valkenier in het leven staat. Ik zou het zelf nooit kunnen, maar zij laat zien dat het stretchen van je eigen comfort zone tot verrijkende inzichten over jezelf en de wereld om je heen leidt. Altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *