Het weer in september 2021

weer
Droog en warm

In tegenstelling tot juli en augustus was de maand september een droge en warme maand. De gemiddelde temperatuur was 15,7°C tegen een langjarig gemiddelde van 14,7°C in De Bilt. Onder invloed van een hogedrukgebied boven Engeland was de stroming noordoostelijk (zie figuur 7) met wolkenvelden die de temperatuur in de eerste dagen van de maand drukten. Vervolgens liep de temperatuur flink op met een zuidoostenwind. Van 7 tot en met 9 september klom het kwik in Ermelo naar zomerse waarden. Op 8 september werd 28,4 °C gemeten, de hoogste temperatuur deze maand.Tot en met 26 september was het weer vrij saai. Weinig wind, zon en wolkenvelden, geen tot weinig neerslag. Vanaf 27 september kregen depressies vat op het weer en werd het onstuimig weer met regen en wind.

De hoeveelheid neerslag bedroeg slechts 27,6 mm die met name gevallen was aan het einde van de maand. De 17 zonnepanelen van elk 250 kWp genereerden 250kWh aan energie. Dat is minder dan in de grijze maand augustus (335 kWH), hoewel de zon meer te zien was. Toch is de energie minder doordat de zon minder hoog aan de hemel staat.

kerngegevens van het weer in september 2021 bij weerstation P41_Ermelo
kerngegevens van het weer in september 2021 bij weerstation P41_Ermelo
Grafieken van het weer
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *