Het weer in januari 2022

januari 2022

Met een gemiddelde temperatuur van 4,8 °C  tegen een langjarig gemiddelde van 3,6 °C (De Bilt) verliep de maand zacht.

Zachte nieuwsjaarnacht zette de toon voor de rest van de maand

Op de eerste dag werd in Ermelo 13,2 °C gemeten, de warmste dag tevens van de maand. De daaropvolgende dagen liep de temperatuur geleidelijk terug naar normaal met temperaturen van gemiddeld 4 tot 5 °C. De meest vaak gemeten temperatuur bedroeg 4,8 °C. De laagste temperatuur werd bereikt in de nacht van 10 januari. Het werd -1,1 °C(!). Een graadje vorst en dat was het dan deze maand.

Droog en grijs

Vanaf 10 januari bouwde zich in onze omgeving opnieuw een hogedrukgebied op. Het werd ruim twee weken rustig en vrijwel droog weer met regelmatig, soms hardnekkige, mist. De temperaturen lagen rond normaal. Slechts af en toe wist een zwakke storing het land te bereiken. De gemiddelde luchtdruk was hoog en bedroeg 1023 hPa. Wind was er nauwelijks totdat storm Corrie op de laatste dag van de maand voor een onstuimig einde zorgde. De windmeter gaf een maximale waarde van 38 km/u aan. Dat is tussen de hoge bomen in Ermelo best winderig te noemen. De onderstaande tabel toont de gegevens die elke tien minuten door weathercloud.net worden doorgegeven. De maximale windvlaag zat niet in het tijdstip waarop de data werden doorgegeven.

De neerslag viel in de vorm van regen en soms natte sneeuw. in totaal viel er 74 mm.

Kerngegevens van het weer in januari 2022 bij weerstation P41_Ermelo
Tabel Kerngegevens van het weer in januari 2022 bij weerstation P41_Ermelo
Grafieken
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden. Het jaaroverzicht 2021 volgt later deze maand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *