Het weer in december 2021

weer
Zacht weer met een korte koude periode

Met een gemiddelde temperatuur van 4,8 °C tegen een langjarig gemiddelde van 3,7 °C (De Bilt), 3,4 °C (Lelystad) en 3,0 °C (Deelen) was het weer in december te zacht. De vergelijking is op basis van het klimaatgemiddelde over de drie nabijgelegen weerstations (tijdvak 1981-2010, bron: KNMI).

Op 25 en 26 december was het onder invloed van een koude oostenwind bijna tot twee ijsdagen gekomen, ware het niet dat het aan het begin van de nacht van eerste kerstdag nog boven 0 °C noteerde terwijl reeds aan het einde van de avond op tweede kerstdag de dooi weer was ingevallen. Een miniwintertje dus…

Neerslag in de vorm van regen en soms sneeuw

Met gemiddeld over het land 58 millimeter neerslag tegen een langjarig gemiddelde van 78 millimeter was december volgens het KNMI droog. In Ermelo viel 75 mm neerslag, meer in lijn met het klimaatgemiddelde.

Sneeuw viel er maar weinig. In de avond van 6 december was er een dun laagje sneeuw die voldoende was om de tuin twee dagen lang een wit aanzien te geven.

Sneeuwlaagje in de tuin en op de zonnepanelen
Sneeuwlaagje in de tuin en op de zonnepanelen

 

statistiek december 2021 weerstation P41_Ermelo
Kerngegevens van het weer in december 2021 bij weerstation P41_Ermelo
Grafieken van het weer
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden. Het jaaroverzicht 2021 volgt later deze maand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *