Door het vuur (Ellen den Hollander)

boekomslag van het boek 'Door het vuur'

Bij het selecteren van de stapel leesvoer voor de vakantie is de onlinebibliotheek een uitkomst. Inmiddels zijn vele titels als e-book beschikbaar dus is de keuze ruim. Zo wilde ik ook een roman meenemen. Mijn oog viel op het boek ‘Door het vuur‘ van Ellen den Hollander. Het abstract was kort genoeg om aandacht vast te houden:

Een gescheiden pilote helpt een jeugdvriendin met de administratie van haar overleden ouders; daarbij doet zij verontrustende ontdekkingen die met een sekte in de Ardennen te maken hebben.

Het boek gaat over een flitsende dame, Heleen Vermeer, die als gezagvoerder werkzaam is op haar Boeing 747 bij KLM. Midden in het leven met de zorg voor een dochter geniet zij met volle teugen van het leven. Totdat zij terugkeert naar haar geboortestad Kampen waar de ouders van haar jeugdvriendin Francine bij een verkeersongeluk om het leven zijn gekomen. Bij toeval ontdekt ze dat het echtpaar grote schulden had en lid waren van een orthodox-christelijke geloofsgemeenschap.

Heleen begint te vermoeden dat het geen ongeluk was maar dat er sprake is van fraude onder het mom van goede christelijke doelen. Zij schakelt de politie in en raakt betrokken bij het onderzoek. Ook gaat zij een affaire aan met een knappe agent wat het avontuurlijke karakter van het onderzoek nog meer kleuring geeft. Zij reist naar de Ardennen, waar haar vriendin in retraite is gegaan, om haar ervan te overtuigen dat ook zij moet vrezen voor haar leven. Maar brengt Heleen daarmee zichzelf en haar dochtertje niet in gevaar?

De hoofdpersonage is knap neergezet door Ellen den Hollander. Heleen Vermeer is een dame met kracht die met lef maar ook met tact en zachtmoedigheid te werk gaat. Een spannend boek. Als je eenmaal aan het lezen bent, wil je niet meer stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *