Het weer in oktober 2022

20221002 142613b tuin
Zacht en rustig najaarsweer

Met een gemiddelde temperatuur van 12,9°C in Ermelo, tegen 10,9 °C normaal in De Bilt, was oktober zeer zacht. Tot nachtvorst is het niet gekomen. Wel op het dak van de veranda maar dat mag geen naam hebben. En dat is voor november toch best uitzonderlijk te noemen. De hoogste temperatuur werd gemeten op 29 oktober onder invloed van een lagedrukgebied met de kern ten zuidwesten van Groot-Britannië waardoor warme lucht vanuit Spanje naar Nederland werd aangevoerd. Goed voor het energiegebruik overigens.

Statistics Weather Station P41_Ermelo October 2022
Tabel Kerngegevens van het weer in oktober 2022 bij weerstation P41_Ermelo

De maand verliep droger dan normaal. De gemiddelde neerslaghoeveelheid bleef steken op 59 mm wat 23 mm minder is dan normaal aan neerslag valt.

Zonne-energie

De opgewekte hoeveelheid zonne-energie bedroeg in oktober 161 kWh. De zon scheen uitbundig waardoor voor november ongebruikelijk hoge energie per dag kon worden opgewekt, tot wel 9kWh aan toe.

solar energy October 2022 weather station P41_Ermelo
Figuur 0 Opgewekte zonne-energie oktober 2022 (kWh)
Grafieken
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *