Het weer in oktober 2021

weer
Te nat en ook iets te zacht

Oktober was vrij zacht met een gemiddelde temperatuur van 11,3°C tegen een langjarig gemiddelde van 10,7°C (De Bilt), 10,6°C (Lelystad) of 10,3°C (Deelen). De maand had een vrij stabiel temperatuurverloop en kende weinig extremen. De laagste gemeten temperatuur was 1,8°C waardoor aan de meetreeks voor dit jaar nog geen nieuwe vorstdagen konden worden toegevoegd. Normaal is er gemiddeld één vorstdag in de maand oktober.

Met 130 mm neerslag tegen 83 mm normaal (De Bilt) was oktober een natte maand. De meeste regen viel op 3 oktober toen er 30 mm regen viel. Ook het midden en het einde van de maand waren zeer nat.

Het was niet minder somber dan normaal. De 17 zonnepanelen van elk 250 Wattpiek vermogen genereerden 147 kWh aan energie. Dat is gemiddeld 8,6 kWh per paneel. De meeste zon scheen in de eerste helft van oktober. Zo was al meer dan 50% van de maandproductie opgewekt op 12 oktober.

kerngegevens van het weer in oktober 2021 bij weerstation P41_Ermelo
Kerngegevens van het weer in oktober 2021 bij weerstation P41_Ermelo
Grafieken van het weer
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *