Het weer in november 2021

Een gemiddelde maand

Met een gemiddelde temperatuur van 6,8 °C tegen een langjarig gemiddelde van 6,7 °C (De Bilt), 6,5 °C (Lelystad) en 6,1 °C (Deelen) liep het weer in Ermelo in de pas met het klimaatgemiddelde over de drie nabijgelegen weerstations (tijdvak 1981-2010, bron: KNMI). Van nachtvorst was alleen sprake in de nacht tussen 28 en 29 november bij een minimumtemperatuur van -1,8 °C.

Rustig weer

Het weer was vrij rustig. Alleen in het begin van de maand waaide het behoorlijk met een wind uit het zuiden tot zuidoosten. Dit werd veroorzaakt door een lagedrukgebied met de kern bij Schotland. De anemometer mat snelheden tot 14 km/h, vlagen tot 20 km/u.

Te droog

De meeste regen viel op 27 november als gevolg van een zwabberend lagedrukgebied in de omgeving van de Benelux. De regenmeter ving 13,2 mm neerslag op. Sneeuw viel er niet in Ermelo maar wel op de hoger gelegen delen van de Veluwe bij Hoog-Soeren, Hoenderloo en de Veluwezoom. In totaal is er 57,6 mm regen gevallen. Normaal valt er 80 mm neerslag in de maand november. De maand is dus relatief droog verlopen.

statistiek november 2021 weerstation P41_Ermelo
Kerngegevens van het weer in november 2021 bij weerstation P41_Ermelo
Grafieken van het weer
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *