Het weer in mei 2023

20230505 194045a
Eerst nat toen droog

Met een gemiddelde temperatuur van circa 13,5°C week de temperatuur nauwelijks af van het langjarig gemiddelde van 13,4°C (De Bilt). De hoogste temperatuur werd gemeten op 22 mei bij een licht noordelijke stroming. In De Bilt werd het met 24,3°C echter net geen zomerse dag. Er viel

statistiek mei 2023
Tabel Kerngegevens van het weer in mei 2023 bij weerstation P41_Ermelo

De eerste helft van de maand was het nat. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, trok een buiengebied van zuidwest naar noordoost over het land. Onweersbuien zorgden lokaal voor wateroverlast en het tijdelijk stopzetten van enkele bevrijdingsfestivals. In Ermelo viel 26 mm neerslag in anderhalf uur. De regenintensiteit was fors. Ook de dagen erna was er lokaal sprake van flinke buien met wateroverlast tot gevolg waaronder op 11 mei. Daarna klaarde het weer op en viel er in de tweede helft van mei geen druppel regen meer. De totale neerslag in mei bedroeg 80 mm.

De Leuvenumse bossen stonden vol met water. De beek liep op vele plekken over zijn oevers.

Zonne-energie

De opgewekte hoeveelheid zonne-energie bedroeg 434 kWh.

chart

Grafieken
Toelichting bij de grafieken

Klik hier om het pdf-document te downloaden voor een toelichting bij elke grafiek.

Wil je meer weten over andere maanden, kijk dan op de pagina het weer in Ermelo waar we de actuele waarnemingen en die van de afgelopen 7 dagen voor weerstation P41-Ermelo bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *