Thuiswerken als gezin

Dit is mijn tweede thuiswerkdag deze week, en eigenlijk, als ik vorige week meetel mijn vierde thuiswerkdag op een rij sinds vorige week. Hoewel ik op vrijdag en soms ook op woensdag thuiswerk, en ik dus echt wel weet wat thuiswerken is, voelt dit toch anders. Het is rustig in het dorp, er is minder verkeer in de straat en de kinderen zijn thuis. Het lijkt haast vakantie maar ik probeer het er toch in te hameren: er is nog steeds school; check je magister app van school en ga je huiswerk doornemen; en ja, elke ochtend staan we gewoon op de normale tijd – dus uitslapen doen we niet. Mijn vrouw Nathalie is ook thuis; haar bijeenkomsten zijn geannuleerd, dus zij oriënteert zich hoe ze eventueel de bijeenkomsten met klanten online kan hosten….

“Wie gaat waar zitten?”

Er is ruimte genoeg in huis, maar zit ik nu ’s ochtends aan de keukentafel of kan ik toch in de werkkamer van Nathalie ’s ochtends inbellen op de dagelijkse calls met MT Risk en MT ERM? Ik krijg het voordeel van de twijfel en gebruik haar kamer. Dat is mooi, want met het geluid in de keuken om mij heen vind ik het moeilijk om me te concentreren op de inbreng van iedereen in de skype call. Ik merk bij mijn collega’s van het MT ERM dat het een hoop geplan en geregel is om de samenwerking thuis tussen man en vrouw, tussen ouders en kinderen en kinderen & school goed te organiseren. En houd er maar eens de energie in bij jonge kinderen. Petje af voor iedereen – en dat zijn er velen – die dit thuis moet regelen. Het zal voelen als jongleren met drie ballen in de lucht.

Ook sportief bezig

Gisteren heb ik overdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om met mijn zoon te hardlopen. Hij wil graag in vorm blijven voor wanneer de voetbalcompetitie weer begint. En ik vind het tof om met zijn tweeën te lopen. Mijn dochter tictoct wat af, kijkt diverse MB’s aan youtube filmpjes en vraagt me bij tijd en wijle op zo’n dag om het spelletje qwixx te spelen. Heel leuk spel trouwens! Verder heb ik een videofilmpje gemaakt van mijn thuissituatie. Ik ben benieuwd naar hoe het jullie vergaat.

thuiswerken in ermelo

Thuiswerken bij de Volksbank

Via het MT Risk krijg ik het een en ander mee over de interne opschaling in de berichtgeving. Waar het vorige week nog wat haperde, vind ik de informatievoorziening afgelopen dagen prima, accuraat en to-the-point. Ook het blog van Maurice was inspirerend, feitelijk en tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Ik waardeer nu op een andere wijze dat het fijn is om bij dVB te werken. Een bank die goede thuiswerkfaciliteiten biedt (waarvan het IT netwerk niet overbelast raakt), een bank die zich goed voorbereid had op continuïteit van haar dienstverlening, een bank die haar klanten echt centraal stelt, ook nu zware tijden aanbreken voor klanten die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ik hoop dat de maatregelen van het kabinet de komende weken laten zien dat de curve van de besmettingsgraad gaat afvlakken. Check ook de illustratieve informatie pagina hierover in de Washington Post.

Ik wens iedereen sterkte en wijsheid komende dagen en weken.